In prezent, cand se utilizeaza expresia “tavane extensibile”, apare imediat asocierea cu o suprafata neteda lucioasa. De ce? Initial tavanele extensibile erau mate. In primul rand, membrana extensibila mata este realizata pe baza folie PVC cu un material special de contractie termica, textura acestuia amintind de suprafata unei tesaturi. 

Varianta ideala pentru un interior clasic este tavanul extensibil perfect drept cu o textura mata. In caz ca plafonul dumneavoastra lasa de dorit, nu aveti unde ascunde cablurile electrice, tavanul extensibil perfect drept si mat va ajuta sa rezolvati toate aceste probleme.

Tavanele din gips-carton sunt un fragment al trecutului.

Modernele tavane extensibile se monteaza incredibil de rapid, nu este necesara sursa de caldura, nu va exista murdarie si praf, pot fi instalate in fara sa scoateti mobila din incinta. Perioada de exploatare a acestui tip de tavan, garanteaza cel putin 12 ani cu o calitate excelenta si un aspect estetic perfect. Nu va veti confrunta vreodata cu faptul ca peste cativa ani o sa se fisureze tavanul. 

Folia extensibila cu textură mat, nu necesită un stil anumit al interiorului, acesta imitând un tavan perfect tradițional. Textura mat are o gamă limitată de culori ( alb si trei nuanțe de crem). Motivul pentru a alege textura mat este și prețul atractiv al acesteia. Fiind un produs bine vândut si îl gasiți des la preț promoțional.

Plafonul extensibil mat va fi o adevarata descoperire pentru decorarile cu lumini ascunse. Deoarece texturile lucioase au un grad puternic reflectorizant, tavanele mate sunt ideale pentru o lumina atenuata si imprastiata uniform, fapt ce este foarte important la amenajarea corecta a interiorului.